Vindbaar, mooi en gebruikersvriendelijk; drie criteria voor een goede website

Als eigenaar van een bedrijf weer je hoe belangrijk een goed ontworpen website kan zijn voor het werven van klanten. Wat vroeger de Gouden Gids was, wordt nu veelal door internet searches gedaan. Of je nu de dichtstbijzijnde pizzabezorger zoekt of een goede advocaat, het internet is de plek waar de meeste mensen het eerst naartoe gaan. Het laten ontwerpen van een website hoeft ook al lang geen duizenden Euro’s meer te kosten en er zijn vele bedrijven, zoals Vrijdagonline webdesign, die dit goed voor je kunnen doen. Er zijn drie belangrijke criteria waar je website aan moet voldoen wil je dat deze goed functioneert.

Vindbaar

Je kunt nog zo’n mooie website hebben, als mensen deze niet kunnen vinden is hij nutteloos. Daarom bouwen de goede webdesigners je website via de principes van Search Engine Optimisation. Dat betekent dat jouw website, bij het intypen van een aantal relevante zoekwoorden, als een van de eerste naar voren komt in de zoekresultaten van bijvoorbeeld Google en Bing.

Mooi

Daarnaast is het natuurlijk ook van belang dat het design uniek is en dat jouw website in het oog springt. Zo zullen bezoekers ten eerste geboeid worden en ten tweede jouw website onthouden voor de toekomst. Te veel ontwerp is soms ook niet goed en kan het navigatiegemak van de website belemmeren. Een unieke vormgeving en simpele navigatie is een perfecte combinatie om bezoekers te behouden.

Gebruikersvriendelijk

Natuurlijk moeten de bezoekers je website makkelijk kunnen gebruiken, maar het moet ook voor jou simpel zijn om deze up te daten en bij te houden. Een simpel Content Management Systeem is erg belangrijk en het is dus ook verstandig om hier inzage in te vragen voordat je een deal met een webdesigner aangaat. Zo kun je voor een niet al te hoge prijs een prima website bezitten.